Sinds de opwekking in 1948 is er veel te doen geweest rond de posities, die de later geheten Kingdom Movement, in stappen, en vaak onder andere namen, ook in Nederlandse kerken wil invoeren. Tot op de dag van vandaag is dit het geval. Het ene wordt meer en het andere minder bevochten. Dit heeft er toe geleid dat een verduidelijking van deze beweging nodig is op het internet. Terwijl in een heel aantal landen, de kerk springlevend is, en doordrukt in vele doelen van God, waarvoor Jezus gestorven is, bevindt de Nederlandse kerk zich op een kritiek moment.
Zij is vaak nog lang niet het goddelijk instrument wat God kan gebruiken om de gebroken wereld te helen. Eén van de redenen is
te vinden in het feit dat velen zijn opgegroeid in het dispensationalisme en hierom de Kingdom Movement vervolg(d)en.
De evangelische beweging van Nederland was in zijn begin altijd dispensationalistisch,
terwijl dit in Groot Brittannië en de Verenigde Staten niet het geval was.
Een grote invloed ging uit van de "dit is fout, dat is fout" beweging binnen hun eigen denominaties,
maar weten zij wat ze vervolg(d)en en hebben ze opengestaan voor kritische geluiden over hun eigen "evangelische" beweging.
1
Deze geluiden zijn wel nodig, om de kerk te verschuiven naar het plan van God, in deze tijd.
Stokstijf houden aan NIET-bijbelse tradities zal het leven uit de kerk nemen.
Het leven wordt in de kerk slechts zichtbaar en verandert slechts levens door te zwaaien met het zwaard des Geestes,
het woord van God. Tradities die het Woord tegenhouden brengen de kerk in een langzame maar zekere dood.
De steenrijke vijanden van de kerk propaganderen sinds 1820 een onbijbelse leer dat meeste kerken ondertussen vervuld heeft.
Het is van belang geen angst te kennen, maar God te volgen, ook al levert dat voorlopig geen populariteit op.
Lees meer...
De Kingdom Movement gelooft dat de bijbelse verbonden ons een goddelijk framewerk geven voor ons begrip van de administratie van God's handelingen met de mensheid door het geheel van de menselijke geschiedenis. Gods verbonden overtroffen elkaar en als laatste vestigde Hij zijn verbond in Christus Jezus.
De term Verbondsleer is gekaapt door de zuigelingendopers, maar dit neemt niet weg dat het de credobaptisten die wel trouw zijn aan de geloofsdoop ook historisch toebehoort. Deze theologie is uitgewerkt door Johannes Calvijn en anderen. Opvallend was dat Calvijn zelf geen doopskeuze had gemaakt. Kennende het verhaal van de Anabaptisten in Zurich, en Zwingli's bedroch, nam hij zich voor in zijn politiek zijn handen aan het onderwerp niet te branden, door het te vermijden en af te doen als onbelangrijk. De Kingdom Movement heeft deze politieke zet achter zich gelaten, en gehoorzaamd God in een duidelijke keuze voor het Credobaptisme. Lees meer...