Johannes de Heer

Johannes de Heer

De Heer was GEEN deel van de Kingdom Movement! Maar gaf geboorte aan de Maranatha beweging, die vandaag door de meeste evangelische christenen in Nederland erkent wordt als een gezonde traditie. Doch de Maranatha beweging en andere (traditionele) dispensationalistische bewegingen bouwen op een traditie die onstaan is in de jaren 20 en 30 van de 19de eeuw in Groot Brittanië. Het dispensationalisme (dit is de internationale term voor bedelingenleer) is naar de overtuiging van de Kingdom Movement (en de Reconstructie Movement) helemaal GEEN GEZONDE traditie. Zij hebben hier bijbelse en historische argumenten voor.

Daarnaast is de reactie van de Maranatha beweging (en enkele andere traditionele dispensationalistische bewegingen ZEER VIJANDIG geweest naar de Kingdom Movement, dit grotendeels uit ONWETENDHEID over hun eigen ZEER JONGE traditie. (In Nederland sinds 1850, door Joh. de Heer nieuw leven ingeblazen toen het op het punt stond te sterven.) Het traditionele dispensationalisme is in Nederland onlosmakelijk verbonden met de persoon van Joh. de Heer.

Zijn leven

Johannes de Heer werd geboren in Rotterdam op 23 mei 1866 en was een bekende Nederlandse evangelist, die aan de wieg stond van de protestants-christelijke radio- (en later ook televisie)omroep de NCRV.

 
  Johannes de Heer          
  blies een ZEER JONGE 
  traditie nieuw leven      
  in toen het op het           
  punt stond te sterven.    
  Hij stelde zich vijandig 
  op tegen over een           
  Bijbels standpunt toen   
  al binnen de kerk            
  gelooft voor 1860 jaar.  
 
  Joh. de Heer heeft         
  nooit een studie             
  (Nieuwtestamentisch)  
  Grieks genoten, en was
  geen Dominee, of be-    
  ëdigd spreker, zelfs       
  middelbare school         
  is hij (door fin. om-       
  standigheden) NOOIT  
  begonnen.                       

De Heer groeide op in de Nederlands Hervormde kerk.

In zijn jonge jaren heeft hij SLECHTS zijn LAGERE SCHOOL AFGEROND, en moest zoals zovelen in die tijd vroeg werken. (v.a. zijn twaalfde levensjaar) Eerst hielp hij voor een jaar in de smederij die zijn vader toebehoorde. Daarna diende hij bij de muziekzaak Lichtenhauer in Rotterdam.







Pagina verbondsleer overzicht.

Pagina 02.

Deze bladzijde is geïndiceert als:
Pagina 01